Kod Yazmak (1)

Bu işin altın kuralı sağlam psikoloji ve bilgidir.. Genelde moraliniz yüksekken başlayın ki verimli çalışmalar gerçekleştirin...

Gerçekleştirdiğiniz projeleri sevin ve bir koder olduğunuzu hiç aklınızdan çıkarmayın.. Herkesin bilmediği bir dili sembollerle konuşturduğunuzun bilincine varın ve yaptığınız için kutsallığının farkındalaşın..
 
Özgün olmaya çalışın.. Koderler için bu da çok önemli bir kuraldır. Özgün olmayan birşeylerin fazla ömürleri olmaz.. Gelip geçici projelere imza atmak istemeyenler kendi yorumlarını katacakları kodlar yazmalıdır.


Kod yazarken sıvı tüketimine önem verilmelidir. Ki bu sağlıklı düşünmeyi olumlu yönde tetikler...

Kod yazarken müzik dinlemeyi sevenler hareketli müzikler yerine slow müzikler tercih etmelidirler.. Çünkü hareketli müzikler her ne kadar canlılık, enerji veriyor gibi görünseler de zihni gereksiz yere kendine odaklamaktadır.. Halbuki bizim kod yazarken zihnimizi ciddi derecede meşgul etmeyecek dinlerken keyif verecek bir fon müziğine ihtiyacımız vardır. Bu tarifte kuşkusuz slow müzikle örtüşmektedir..

En önemli maddelerden biride oda sıcaklığıdır.. Çok sıcak yada soğuk olması bizi negatif yönde bir bıkkınlığa sevkedebilir..Oda sıcaklığı rahat edebileceğimiz derece tespit edilecek klima yada havalandırma yardımıyla stabil ayarlanmalıdır..

Klavyemiz yada mausemuz pilli ise yedek piller ayarlanmalı..Laptop kullanıyorsak şarj durumu kontrol edilmelidir ki planlanmamış aralar vermek zorunda kalarak projeden soğumayalım..
Projelerimi kodlarken kullandığım Asus klavye ve mauseum

Kendimden örnek vermem gerekirse yeni bir proje kodlamaya başlarken yumuşak tuşlu ve kablolu klavye ve mause tercih ediyorum.. Ve aynı zamanda sık sık klavyemi yenilerim.. Çünkü böyle ufak yenilikler emin olun motivasyon ve konsantrasyonu pozitif etkiliyor.. Genellikle oyun klavyeleri tercih ediyorum ama şu sıralar bu kuralları biraz aşmış durumda projelerimin kodlamalarını yedek pillerimi stoklamak koşuluyla ''Asus" kablosuz klavyem ve mauseumla kodlamaktayım..

Hemen hemen her projeye başlamadan önce iyi bir dinlenin ve günlük periodlarda en az 8 saat uyumaya özen gösterin.. Çünkü emin olun iyi dinlenmezseniz gözünüzün önünde duran en kolay bir kod parçacığı hatası bile dikkatinizden kaçabiliyor.. Gerekiyorsa geç olsun temiz olsun mantığı gütmeye çalışın..

Kısa ve öz aralar vermeye özen gösterin..Çünkü yıllardan beridir zihnimize hep şu mantık yerleşmiştir.. "TENEFÜS"...
Şunu bilin ki bu kısa molalar bakış açımızı değişik açılardan yenilememize destek olabilecek bir etkendir.

Şimdilik bu kadar yazımın (2). bölümünde görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yap